Επίσκεψη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας

Ο Όμιλος διοργανώνει μια επίσκεψη στο καινούργιο ψηφιακό πλανητάριο, που λειτουργεί στο χώρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας, στην περιοχή της Θέρμης.

Η ημερομηνία της επίσκεψης είναι την Κυριακή 24 Απριλίου, ώρα 13:00.

Πιο αναλυτικά:

α) Η προβολή που θα παρακολουθήσουμε ονομάζεται «Με θέα τους πλανήτες». Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ταξίδι περιπλάνησης στο ηλιακό μας σύστημα, με πληθώρα πληροφοριών για τη δημιουργία, τη δομή και την εξέλιξη των σωμάτων που το αποτελούν. Η ταινία αυτή θα προβάλλεται στο πλανητάριο προσεχώς και τα μέλη μας θα έχουν την ευκαιρία να είναι από τους πρώτους που θα την παρακολουθήσουν.

β) Πριν την προβολή, θα γίνει μια μικρή επίδειξη του προγράμματος αστρονομικής απεικόνισης του ουρανού που διαθέτει το Πλανητάριο, με αναφορά στους κυριότερους αστερισμούς και ομιλητή το μέλος μας Πολυχρόνη Καραγκιοζίδη.

γ) Η τιμή εισόδου για τα μέλη και τους φίλους τους θα είναι 4 € (μειωμένη τιμή, αντί της κανονικής των 6 €).
Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν, θα πρέπει να το δηλώσουν εγκαίρως στον Όμιλο, διότι ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 150 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Επιπλέον, όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να περάσουν από τα γραφεία μας και να πάρουν ένα αριθμημένο κουπόνι συμμετοχής για τη συγκεκριμένη προβολή.

δ) Πριν την προβολή αυτή, όσοι το επιθυμούν μπορούν κατ’ ιδίαν να παρακολουθήσουν κάποια άλλη παράσταση σε ένα από τα τρία θεάματα που λειτουργούν την περίοδο αυτή στο Κέντρο. Πιο αναλυτικά:

Στο Πλανητάριο υπάρχουν δύο προβολές, η «Όαση στο Διάστημα», μια περιήγηση στο ηλιακό μας σύστημα και ένα κλασσικό μεσαιωνικό παραμύθι με αστρονομικό περιεχόμενο, «Ο τυφλός που έβλεπε τα αστέρια».

Στο Κοσμοθέατρο (Κινηματογράφος μεγάλης οθόνης), προβάλλεται η ταινία «Έβερεστ».

Στον Προσομοιωτή το “Aqua ride”, που εξελίσσεται στο βυθό της Θάλασσας.

Οι παραστάσεις την Κυριακή το πρωί ξεκινούν από τις 11:00.

Για το ακριβές πρόγραμμα προβολών, τηλεφωνείστε στο 2310 – 483000 ή www.tmth.edu.gr.