Σεμινάρια Αστροφωτογραφίας

«Μια φωτογραφία ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις»,
υποστηρίζει σε ελεύθερη μετάφραση ένα αρχαίο κινέζικο ρητό.

  • Ποια άραγε είναι η αναλογία όταν πρόκειται για μια φωτογραφία η οποία αποτυπώνει ουράνια σώματα όπως τη Σελήνη, τον Ήλιο, πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος ή ακόμα πιο μακρινά νεφελώματα, σμήνη αστέρων, γαλαξίες και σουπερνόβα;
  • Πόσο εύκολο είναι άραγε να συλλάβει ο φωτογραφικός φακός τα κοσμικά φωτόνια τα οποία ταξιδεύουν επί χιλιάδες ή και εκατομμύρια έτη φωτός;
  • Ποιες είναι οι γνώσεις Αστρονομίας και ποιες οι βασικές Αρχές της φωτογραφίας που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε ένα τέτοιο εγχείρημα;
  • Τι είδους εξοπλισμός και άλλου είδους αρετές απαιτούνται από έναν αστροφωτογράφο;

Σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα μας απαντήσουν αξιόλογοι φωτογράφοι και μέλη, ως επί τω πλείστω, του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.

Τα σεμινάρια Αστροφωτογραφίας ξεκινούν από αυτήν την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη από τις 8:00 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ. στα γραφεία του ΟΦΑ, Αλεξανδρείας 113, περιοχή Ντεπώ.

Πρώτος ομιλητής ο καταξιωμένος αστροφωτογράφος κ. Γιώργος Χατζηφραντζής ο οποίος θα ανοίξει τον κύκλο των σεμιναρίων με το μάθημα «Εισαγωγή στην Αστροφωτογραφία».

Η συμμετοχή στα σεμινάρια επιβαρύνεται με κόστος 2€ ανά άτομο ανά σεμινάριο, ενώ υπάρχει η δυνατότητα εφάπαξ προπληρωμής 20€ για όλον τον κύκλο των συνολικά 12 σεμιναρίων. Τα έσοδα διατίθενται για την ενίσχυση του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.

Για τη συμμετοχή στα σεμινάρια δεν απαιτείται κράτηση θέσης ενώ στο τέλος του κύκλου των σεμιναρίων θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων:

Α/ΑΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΤΙΤΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
15/2/2020Εισαγωγή στην αστροφωτογραφίαΓιώργος Χατζηφραντζής
212/2/2020Στηρίξεις ΤηλεσκοπίωνΚωνσταντίνος Γιαννουλούδης
319/2/2020Οπτικοί σωλήνεςΔημήτρης Βαλιάνος
426/2/2020Φωτογραφικά μέσα – DSLRΔημήτρης Βαλιάνος
54/3/2020Φωτογραφικά μέσα – αστρονομικές κάμερεςΔημήτρης Βαλιάνος