Σεμινάριο: Η εμφάνιση της ζωής στο Σύμπαν

Εμφάνιση ζωής στο Σύμπαν; Πως; Πότε; Που; Γιατί;

Είμαστε αυτόπτες μάρτυρες της εμφάνισης της ζωής στο Σύμπαν τουλάχιστον μια φορά. Ο υπέροχος πλανήτης που ζούμε, και που προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τον κάνουμε μη βιώσιμο, μαρτυρά αυτό το φαινόμενο.

Πως όμως εμφανίστηκε η ζωή στη Γη μας;

Μήπως εξωγήινοι άδειασαν τα σκουπίδια τους από το διαστημικό τους κρουαζιερόπλοιο, την ώρα που έκαναν τουρισμό πριν 3,5 δις χρόνια; Τότε μετατίθεται το πρόβλημα στο… από που προήλθαν αυτοί;

Οι επιστήμονες, φυσικοί, χημικοί και πολλοί άλλοι αρχίζουν εδώ και μερικές δεκαετίες να ψηλαφούν το ερώτημα και να προσπαθούν να βρουν μια πιθανή απάντηση σ’ αυτό. Όχι δεν καταφέραμε ακόμα να κατασκευάσουμε ζωή στο δοκιμαστικό σωλήνα.

Γι’ αυτές μας τις προσπάθειες θα μας μιλήσει ο χημικός, τέως σχολικός σύμβουλος, συγγραφέας και ερασιτέχνης αστρονόμος ταυτοχρόνως, Πολυχρόνης Καραγκιοζίδης (www.polkarag.gr) σε μια εκλαϊκευμένη διαθεματική προσέγγιση αστρονομίας, βιολογίας, χημείας και φυσικής..

Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.

Καθώς ο καιρός κρυώνει και ο αερισμός των χώρων του Ομίλου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε ως προς τη χρήση μάσκας καθόλη τη διάρκεια παραμονή σας στα γραφεία μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση!