Σεμινάριο: Διαστημικά ταξίδια – Αποίκηση- Γεωποίηση του Άρη και του Ηλιακού Συστήματος, Σάββατο 19/11/2022

Σημερινή τεχνολογία διαστημικών ταξιδιών.
Μελλοντική τεχνολογία προώθησης διαστημοπλοίων.
Από τα Ηλιακά Ιστία στο Warp Drive.

Το πνεύμα της εξερεύνησης, που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο γένος παραμένει άσβεστο. Είναι το ίδιο πνεύμα που οδήγησε τις διαστημοσυσκευές μας στα πέρατα του Ηλιακού συστήματος, και αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην πασίγνωστη «ατάκα» της σειράς επιστημονικής φαντασίας Σταρ Τρεκ: «να εξερευνήσουμε παράξενους νέους κόσμους, να αναζητήσουμε νέα ζωή και νέους πολιτισμούς και με τόλμη να πάμε εκεί όπου κανείς ως τώρα δεν έχει πάει».

Με την αυγή του 20ου αιώνα και παράλληλα με τη προσπάθεια να αποκρυπτογραφηθούν οι νόμοι που διέπουν την λειτουργία του Σύμπαντος, άρχισε να αναπτύσσεται έντονα και το ενδιαφέρον για την εξερεύνησή του. Πού θα μας οδηγήσει, όμως, αυτή η συναρπαστική περιπέτεια του Διαστήματος; Κανείς δεν το γνωρίζει με βεβαιότητα.

Ωστόσο, τα πρώτα μας δειλά βήματα προς την απεραντοσύνη του Διαστήματος είναι ακόμη πάρα πολύ μακριά, εάν ποτέ γίνουν.

Όσο, όμως, διευρύνονται οι επιστημονικές μας γνώσεις και όσο βελτιώνεται και προοδεύει η τεχνολογία μας, θα ανοίγονται νέοι δρόμοι προς εξερεύνηση. Και ίσως μια μέρα καταφέρουμε να ταξιδέψουμε ακόμη πιο μακριά.

Γιατί, όπως έλεγε ο μεγάλος θεωρητικός πρόδρομος της εξερεύνησης του Διαστήματος Κονσταντίν Τσιολκόβσκι (1857–1935), «η Γη είναι η κοιτίδα της ανθρωπότητας, αλλά δεν μένει κανείς στη κούνια του για πάντα»!

Το ταξίδι στον Άρη ξεκινά! Επιστημονική φαντασία αλλά με μεγάλες δόσεις αλήθειας.

Σε λίγα χρόνια θα ξεκινήσει το ταξίδι του ανθρώπου με προορισμό τον πλανήτη Άρη. Η επιστημονική φαντασία γίνεται πραγματικότητα, αποδεικνύοντας, τελικά, ότι οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Πώς θα είναι ένα ταξίδι στον Άρη;
Τα διαστημόπλοια που θα μεταφέρουν τους αστροναύτες πώς θα μοιάζουν;
Πόσο κοντά είναι ο άνθρωπος στην επίτευξη ενός τόσο σπουδαίου ταξιδιού;
Θα τα καταφέρει η επιστήμη να μετατρέψει τον Άρη στην επόμενη κατοικία της ανθρωπότητας;

Η μετατροπή του πλανήτη Άρη σε ένα νέο κόσμο που θα μπορεί να φιλοξενήσει ζωή, αποτελεί αγαπημένο αντικείμενο όχι μόνο συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας, αλλά και επιστημόνων που ονειρεύονται να μεταμορφώσουν το Κόκκινο Πλανήτη σε μια νέα Γη.

Μπορεί να αντέξει το μυαλό ένα ταξίδι στον Άρη; Για πρώτη φορά στην ιστορία, διαθέτουμε τα τεχνολογικά εργαλεία όχι μόνο για να μεταμορφώσουμε αντίξοα περιβάλλοντα, αλλά και για να εγκατασταθούμε στο διάστημα.

Οδηγός σε αυτό το ταξίδι μας, ο Αλέξανδρος Μόκρης. Σάββατο 19 Νοεμβρίου στις 18:00 στα γραφεία μας, Αλεξανδρείας 113.

Καθώς ο καιρός κρυώνει και ο αερισμός των χώρων του Ομίλου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε ως προς τη χρήση μάσκας καθόλη τη διάρκεια παραμονή σας στα γραφεία μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση!