Αστρονομικό Ημερολόγιο 2005

Κυκλοφόρησε το Αστρονομικό Ημερολόγιο 2005, το οποίο περιλαμβάνει τα σπουδαιότερα αστρονομικά φαινόμενα ανά μήνα, όπως εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης, συνόδους Σελήνης και πλανητών, βροχές διαττόντων και πολλά άλλα, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για την παρατήρηση τους.

Ακόμα αναφορά σε ιστορικά γεγονότα αστρονομικού ενδιαφέροντος που δεν πρέπει να ξεχνάμε, καθώς και χάρτες του ουρανού για όλες τις εποχές, με τους αστερισμούς και με πληροφορίες για την αναγνώριση τους από τους αρχάριους παρατηρητές. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους γνωστότερους αστερισμούς, με πληροφορίες για τη μυθολογία τους αλλά και πληροφορίες για τα κυριότερα αντικείμενα που μπορεί κανείς να παρατηρήσει με ένα ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο, καθώς και χάρτες του ουρανού με τις θέσεις αυτών των αντικειμένων στους σχετικούς αστερισμούς.

Το ημερολόγιο, την έκδοση του οποίου επιμελήθηκαν οι Γ. Μποκοβός και Α. Βοσινάκης, κοστίζει 15 € και μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία του Ομίλου μας, Αλεξανδρείας 113. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 2310 423-133.