Σεμινάριο: Μαύρες τρύπες τα μεγαλύτερα πηγάδια του Σύμπαντος – Σκουληκότρυπες – Χρονομηχανές, Σάββατο 11 Μαρτίου

Σταματήστε το χρόνο, μετακομίζοντας έξω από τον «ορίζοντα γεγονότων» μιας μαύρης τρύπας. Οι γενιές θα έρχονται και θα παρέρχονται από προσώπου Γης και σε σας δε θα ‘ρθει ούτε μια ρυτίδα να χαράξει το πρόσωπό σας. Το απόλυτο ελιξίριο της νεότητας. Το μόνο πρόβλημα όταν επιστρέψετε θα είναι ότι θα πρέπει να κάνετε καινούργιους φίλους. Όλοι οι παλιοί θα έχουν πεθάνει και ξεχαστεί προ πολλού.

Περάστε μέσα από την εργόσφαιρα μιας μαύρης τρύπας και αναδυθείτε κάπου αλλού και κάποτε άλλοτε. Ίσως να είναι στο Βέγα το αλλού και η εποχή των δεινοσαύρων το άλλοτε. Ίσως και σ’ ένα άλλο Σύμπαν με εντελώς άλλους νόμους.

Αντλείστε ενέργεια για να ζεστάνετε το φτωχικό σας, από μια μαύρη τρύπα, όταν ο Ήλιος και τ’ άστρα θα έχουν σβήσει και θα είναι μια μακρινή ανάμνηση.

Νιώστε τη βαρύτητα να τεντώνει το κορμί σας πλησιάζοντας στο βαρυτικό πηγάδι μιάς μαύρης τρύπας και ξεχάστε τη Γεωμετρία των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου.

Παρακαλώ… μη διαβείτε τον «ορίζοντα των γεγονότων». Η «μοναδικότητα» που καραδοκεί στο κέντρο θα σας χαρίσει ένα μαρτυρικό θάνατο (ευτυχώς ακαριαίο σχεδόν).

-Τι θα συμβεί αν το διαστημόπλοιό σας πέσει σε μια μαύρη τρύπα;  Θα ταξιδέψουμε στο εσωτερικό της και θα δούμε όλες τις παράξενες ιδιότητές της.

-Τι είναι οι σκουληκότρυπες και που μας οδηγούν; Οι αινιγματικές σκουληκότρυπες Αϊνστάιν-Ρόσεν ίσως μας οδηγούν σε άλλους παράλληλους κόσμους, σε «άλλους χωροχρόνους» σε «χώρους μαγικούς».

-Μπορεί ο άνθρωπος να ταξιδέψει στο μέλλον ή στο παρελθόν; 

-Τι εννοεί η σύγχρονη επιστήμη όταν αναφέρεται στη δυνατότητα πραγματοποίησης ταξιδιών στο χρόνο και με τι είδους μαγικές χρονομηχανές θα μπορούσαν να επιτευχθούν; 

Μήπως θα επιθυμούσατε να βρεθείτε και εσείς κάπου «εκεί έξω» όπου συνυπάρχει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας;

Ελάτε λοιπόν να πάμε μαζί μια «κρουαζιέρα» στον «ποταμό» του χρόνου!

Ξεναγός μας στο ταξίδι στον χρόνο, ο Αλέξανδρος Μόκρης, το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας


Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε ως προς τη χρήση μάσκας καθόλη τη διάρκεια παραμονή σας στα γραφεία μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση!