Ένας Θεσσαλονικιός στη NASA

Ο Γιάννης Σιαμίδης είναι ένας μηχανολόγος από την Θεσσαλονίκη που κατάφερε αυτό που πολλοί επιστήμονες στην Ελλάδα ονειρεύονται, καθώς εδώ και 25 χρόνια εργάζεται για την NASA στην Αμερική. Έχοντας αποφοιτήσει με πτυχίο Μηχανολογίας από το πανεπιστήμιο του Κλίβελαντ, και έχοντας δουλέψει στον ερευνητικό τομέα του πανεπιστημίου, άρχισε να εργάζεται για την NASA το 1989, στο Ερευνητικό Κέντρο Glenn της NASA στο Κλίβελαντ, το οποίο σχεδιάζει πρωτοποριακές τεχνολογίες για τις διαστημικές πτήσεις που κάνουν δυνατή την περεταίρω εξερεύνηση του σύμπαντος.

35886_1351535911932_6777011_n
Με τον Διευθυντή της NASA, Charles Bolden

Read more at: https://parallaximag.gr/parallax-view/enas-thessalonikios-sti-nasa

Έκτοτε έχει εργαστεί σαν επικεφαλής μηχανολόγος σε πολλά προγράμματα της NASA, μετρώντας 15 χρόνια εμπειρίας στην Μηχανική Διαχείριση και 25 χρόνια εμπειρίας στην Ανάλυση και τον Σχεδιασμό Θερμικών Συστημάτων. Έχει σχεδιάσει τεχνολογίες θερμικών συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αλλά και σε διαστημικά σκάφη. Έχει λάβει 20 διακρίσεις ανά τα χρόνια για την εξαιρετική εργασία του στον τομέα του, ενώ αυτή τη στιγμή τελεί καθήκοντα Επικεφαλούς Μηχανολόγου στα συστήματα ελέγχου θερμότητας για μια ρομποτική αποστολή ανακατεύθυνσης αστεροειδών.

Ο Γιάννης Σιαμίδης επιστρέφει για λίγες μέρες στην γενέτειρά του και τη Δευτέρα 21 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στις 7 το απόγευμα, καλεσμένος της parallaxi για να μεταδώσει στην νεότερη γενιά την εμπειρία του, σε μία εκδήλωση που έχει σκοπό να εμπνεύσει τα παιδιά με την ιστορία του. Τα παιδιά που θα παρεβρεθούν θα μάθουν τα μυστικά της NASA σε μία διαδραστική παρουσίαση που θα κρατήσει 90 λεπτά, με βίντεο και ένα παιχνίδι αναγνώρισης φωτογραφιών. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για τα παιδιά τους μπορούν να το κάνουν στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση thessalonikiallios@gmail.com.

*21/7, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, Ώρα: 19.00, Είσοδος: Ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής

parallaximag