Εκδήλωση για την 100η επέτειο της Διεθνούς Αστρονομικής Ενώσεως και παρουσίαση βιβλίου του καθ. Ν. Σπύρου

Πρόσκληση σε εκδήλωση – συνεισφορά στον παγκόσμιο εορτασμό, κατά το τρέχον έτος 2019, της 100ης επετείου της Διεθνούς Αστρονομικής Ενώσεως και παρουσίαση νέου βιβλίου του Καθηγητή Αστρονομίας Α.Π.Θ. Νικολάου Κ. Σπύρου, “Αρχές, Εμμονές και Αναγκαιότητες στην ευρύτερη Αστρονομική Έρευνα” (έκδοση Ε.Ε.Φ.).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ένωση Υποτρόφων Προγράμματος Fulbright – Τμήμα Βορείου Ελλάδος και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.), σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Σερρών και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, σας καλούν σε εκδήλωση-συνεισφορά στον παγκόσμιο εορτασμό, κατά το τρέχον έτος 2019, της 100ης επετείου της Διεθνούς Αστρονομικής Ενώσεως.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ (Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου»), το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, και ώρα 18:45.

Την εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει παρουσίαση νέου βιβλίου, ομιλία του συγγραφέα του και προβολή ταινίας στο Κοσμοθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ, χαιρετίζουν:

Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Πρόεδρος της Ενώσεως Υποτρόφων Προγράμματος Fulbright -Τμήμα Βορείου Ελλάδος

Παναγιώτης Φιλντίσης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Αθανάσιος Κοντονικολάου, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου ΝΟΗΣΙΣ

Το παρουσιαζόμενο νέο βιβλίο του Καθηγητή Αστρονομίας Α.Π.Θ. Νικολάου Κ. Σπύρου είναι έκδοση της Ε.Ε.Φ. και έχει τίτλο,

ΑΡΧΕΣ, ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

Εισηγητές:
Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Φιλοσοφίας Α.Π.Θ., Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Ενώσεως Υποτρόφων Προγράμματος Fulbright – Τμήμα Βορείου Ελλάδος

Βασίλειος Γιούλτσης, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Θρησκείας, Α.Π.Θ.

Κώστας Κλεΐδης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, ύστερα από σύντομη παρουσίασή του από την Καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου, θα μιλήσει ο συγγραφέας, με θέμα:

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ:Αυθαιρεσίες, Προβληματισμοί, Αλήθειες και Αναγκαιότητες

Θα ακολουθήσει ημίωρη συζήτηση με το ακροατήριο

Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή, στο Κοσμοθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ, της νέας 3D ταινίας «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ», ως ευγενή προσφορά του Κέντρου ΝΟΗΣΙΣ προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση ( διάρκεια προβολής μισή ώρα).
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Κώστας Κλεΐδης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ελισάβετ Κωνσταντίνου (Κέντρο ΝΟΗΣΙΣ)