11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας, 1-3 Νοεμβρίου 2019, Βόλος

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: http://astrosynedrio2019.astronomos.gr/

Ενημέρωση από την οργανωτική επιτροπή του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας:

Αγαπητοί φίλοι των Συλλόγων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας,

Μετά από την χθεσινή σύσκεψη του ΔΣ της Εταιρείας, σχετικά με τo κόστος συμμετοχής στο 11ο Συνέδριο, και επειδή δεν δώσαμε τη δυνατότητα έκπτωσης σε όσους τυχόν θα κάνανε προ-εγγραφή, αποφασίσαμε να δώσουμε την εξής δυνατότητα:

Αν από κάποιο Σύλλογο συμμετάσχουν από 5 Μέλη και άνω, τότε θα τους κάνουμε έκπτωση 20% στο κόστος συμμετοχής (δηλ. η κανονική εγγραφή από το 50€ θα είναι 40€). Το κόστος όμως συμμετοχής για τους φοιτητές-μαθητές και ανέργους, θα παραμείνει στα 30€.

Σε όσους έχουν ήδη καταβάλει το κόστος συμμετοχής, και εφόσον είναι Μέλη κάποιου Συλλόγου (που τελικώς συμμετάσχουν άνω των 5 Μελών) θα τους επιστρέψουμε την διαφορά των 10€ όταν θα έρθουν στο Συνέδριο.

Ελπίζω να είμαι σαφής!

Επίσης, θα θέλαμε να ενημερώσετε τα Μέλη σας ότι αποφασίσαμε να δώσουμε μια παράταση στην υποβολή εργασιών μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Οπότε η Ανακοίνωση της αποδοχής ή μη των εισηγήσεων και εργασιών θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Η προθεσμία υποβολής του τελικού κειμένου για την ώρα παραμένει η 21η Οκτωβρίου, και θα δώσουμε (αν χρειαστεί) μια μικρή παράταση.

Με εκτίμηση,

Λουκάς Ζαχείλας
Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Φυσικής
Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
28ης Οκτωβρίου 78, 38333 Βόλος
Τηλ (εργασίας): 2421074916
Τηλ (κινητό): 6944535455

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: astrosynedrio2019.astronomos.gr/

Σημείωση ΟΦΑ:
Όσα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του ΟΦΑ επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Συνέδριο με μειωμένη τιμή συμμετοχής, μπορούν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία στο ofa@ofa.gr έτσι ώστε να τους αποσταλεί βεβαίωση μέλους


Ήταν 1 Οκτωβρίου του 1999 όταν ξεκινούσε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Ήταν το 1ο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας και διοργανωτής η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος μετά από την υπέροχη ιδέα του (τότε) Προέδρου κ. Κων/νου Μαυρομμάτη.

Την 1η Νοεμβρίου 2019 θα κλείσουμε 20 χρόνια (και 1 μήνα) από εκείνη τη μέρα. Από τότε πολλά έχουν αλλάξει στον χώρο της Αστρονομίας (γενικά) και της Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ειδικά).

Νέοι: άνθρωποι, σύλλογοι, γαλαξίες, υπερκαινοφανείς
Νέες: θεωρίες, ανακαλύψεις, διαστημοσυσκευές, τεχνικές, φωτογραφικές μηχανές
Νέα: τηλεσκόπια, πλανητικά συστήματα, βαρυτικά κύματα

Αλλά και κάποια μείνανε ίδια: η αγάπη μας για το Σύμπαν, η περιέργειά μας για το άγνωστο, η φιλία των Συλλόγων μας και ο αειθαλής Κων/νος Μαυρομμάτης.

Όλα αυτά καλούμαστε να τα ξαναζήσουμε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας 2019 στο Βόλο. Να κρατήσουμε ζωντανή την Αστρονομία (πού καταντήσαμε;) στην Ελλάδα! Στην χώρα που γεννήθηκε ο πατέρας της Αστρονομίας, ο Ίππαρχος. Να κρατήσουμε ζωντανή την φιλία μας και να ανανεώσουμε τους όρκους μας!

Σας περιμένουμε!

Λουκάς Ζαχείλας
Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής