26ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Αστρονομίας,
η Εταιραία Αστρονομίας και Διαστήματος και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διοργανώνουν τον 26ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής για το σχολικό έτος 2020 – 2021.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων και άλλων παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.

Ο Διαγωνισμός Αστρονομίας διεξάγεται τόσο στα Λύκεια όσο και στα Γυμνάσια της χώρας, με διαφορετικά θέματα. Οι φάσεις του διαγωνισμού είναι τρεις (3) για τα Γυμνάσια και τρεις (3) για τα Λύκεια. Ας σημειωθεί, όμως, ότι στις τρεις φάσεις του διαγωνισμού που αφορούν στους μαθητές Λυκείου, εκτός από γνώσεις Αστρονομίας, απαιτούνται και στοιχειώδεις γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικής.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε για τη συμμετοχή όσων μαθητών ενδιαφέρονται καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας.

26ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής

Comments are closed.