We are stardust – Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 9 & 10 Μαρτίου 2026

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, σας ενημερώνουμε για την παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ We are Stardust (Είμαστε Αστερόσκονη), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ.

Συγκεκριμένα:

Η πρεμιέρα Θα πραγματοποιηθεί στις 9/3 ώρα 17.00 στον κινηματογράφο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ στο λιμάνι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Η δεύτερη προβολή Θα πραγματοποιηθεί στις 10/3 ώρα 20.30 στον κινηματογράφο Σταύρος Τορνές στο λιμάνι.
Η ταινία διαγωνίζεται στους Newcomers.

Περίληψη της ταινίας WE ARE STARDUST:

Σκηνοθεσία: Elisabeth Rasmussen (Νορβηγία)

Το ντοκιμαντέρ μάς γνωρίζει τον Jon Larsen, λάτρη των μικρομετεωριτών και μουσικό της τζαζ, ο οποίος ένα πρωί που καθόταν στο μπαλκόνι του διακρίνει κάτι να λάμπει πάνω στο τραπέζι. Πρόκειται για έναν μικρομετεωρίτη – με άλλα λόγια, «αστρόσκονη». Το 2015, η NASA κατέληξε ότι είναι αδύνατο να συλλεχθεί και να απομονωθεί αυτό το υλικό, καθώς ένας μικρομετεωρίτης είναι μικρότερος από το πάχος μιας τρίχας. Ο Jon, ωστόσο, δεν πτοείται. Λίγα χρόνια αργότερα, θα αποδείξει ότι αστρόσκονη μπορεί να βρεθεί παντού – ακόμη και στις στέγες των σπιτιών. Με όχημα τον μεταδοτικό ενθουσιασμό του Jon, η ταινία μάς παρασύρει σε ένα κοσμολογικό ταξίδι στην προέλευση της ζωής και τη δύναμη του να ονειρευόμαστε.

Στην πρεμιέρα θα είναι παρόντες όλοι οι συντελεστές και οι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ. Η αστροφυσικός Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού θα συντονίσει το Q & A στις 9/3 μετά την παγκόσμια πρεμιέρα. Θα πραγματοποιηθεί Stardust Safari (όπως στην ταινία) και σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού με φορητά τηλεσκόπια (καιρού επιτρέποντος).

Το αναλυτικό Δελτίο Τύπου θα το βρείτε εδώ: https://docs.google.com/