Διεθνές επιστημονικό Συνέδριο Αστροφυσικής, 25/5/2014

Στο πλαίσιο του διεθνούς επιστημονικού Συνεδρίου Αστροφυσικής με τίτλο “The Olympian Symposium on Star Formation” που διοργάνωσε ο Δρ. Θωμάς Μπίσμπας, αστροφυσικός του University College London και μέλος του ΟΦΑ, πραγματοποιήθηκε ομιλία του καθηγητή Αστρονομίας κ. Γιάννη Σειραδάκη με θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, την Κυριακή 25 Μαΐου. Μετά το τέλος της ομιλίας η Ομάδα Παρατήρησης του ΟΦΑ ξενάγησε το κοινό στον νυχτερινό ουρανό.

Το συνέδριο θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου, διεξάγεται στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης και η θεματολογία του περιλαμβάνει την Αστροφυσική της δημιουργίας αστέρων και πλανητών τόσο σε θεωρητικό όσο και σε παρατηρησιακό επίπεδο.

Στο Συνέδριο υπάρχει μεγάλη συμμετοχή – περί των διακοσίων – επιστημόνων και καθηγητών διαφόρων Πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων όλου το κόσμου. Μεταξύ των συνέδρων θα βρίσκονται και κορυφαίοι καθηγητές μεγάλων πανεπιστημίων όπως των Harvard (USA) και Cambridge (UK) καθώς και ερευνητικών κέντρων όπως της NASA και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαστήματος (ESA). Μια πραγματικά άρτια οργάνωση, άξια πολλών συγχαρητηρίων!!!